Kommunen går vidare med Kallis

Nu skall området vid Kallbadhuset göras i ordning och kommunen kommer själv äga det. Företaget som driver kongresshallen skall hyra kallbadhuset.

Det här beslutade kommunen efter det att De Badande Wännerna, DBW, som tidigare ville köpa Kallbadhuset dragit sig ur hela projektet.

Från början var uppgörelsen att kommunen skulle bygga det nya Kallbadhuset och att DBW skulle köpa fastigheten av kommunen. Men på tisdagskvällen bestämde sig DBW för att dra sig ur hela projektet eftersom de tyckte att det inte blev som de från början bestämt. DBW ville bland annat ha en sandstrand för barnfamiljer.

Kjell Skalberg (c) som är ordförande i tekniska nämnden, säger att nån barnstrand har det aldrig varit tal om. Istället skall stranden mellan kruttornet och kallbadhuset göras i ordning med sand så långt det går, i övrigt blir det en naturlig stenstrand och bryggbad som gäller.

Kommunen har nu skrivit en överenskommelse som så småningom skall bli ett avtal med NMT - det bolag som idag står för driften av kongresshallen Wisby Strand.

Bland annat skall restaurangen vid kallbadhuset hållas öppen från 1 maj till 30 september, det skall vara både café och after beach och stranden skall vara öppen för allmänheten.