ETER TORSDAG 8 NOVEMBER

Skottdrama i skola i Finland upprör många

Finland är ett land i sorg efter skottdramat vid Jokelaskolan i Tusby utanför Helsingfors, där en 18-årig elev, efter att ha publicerat hotelser och bilder på sig själv på nätet,  sköt ihjäl flera andra elever, rektorn och en skolsköterska.
18-åringen skottskadade också sig själv så allvarligt att han dog. Händelsen har skakat många som frågar sig om samma sak skulle hända på Gotland.
Men på Christoffer Polhemskolan och Elfrida Andrégymnasiet känner sig elever och lärare relativt trygga.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Många har vapen på Gotland

Hur ser det ut på Gotland med antalet skjutvapen? Ann Jakobsson är vapenhandläggare på polisen och berättar att det finns omkring 18 000 vapen med licens på Gotland. Dessutom finns det antagligen många som saknar licens.


Reporter:
anna.jutehammr@sr.se

Unga företagare vid företagardag

Vid en företagardag i Visby deltog bland andra Ung företagsamhet Gotland. De har utbildningar för gymnasieungdomar i hur man driver ett företag och självklart hoppas de kunna sporra ungdomar till att senare även driva riktiga företag. Erica Henningsson är regionschef för Ung Företagsamhet berättade hur det är att vara ung företagare på riktigt.

Reporter:
jonas.linne@sr.se


Depression vanligare på våren än på hösten

Vid Psykiatrins dag uppmärksammasde bland annat depressioner. Bo Siwers är cheföverläkare vid psykiatriska kliniken i Visby och han föreläser i ämnet ”Depression kan drabba alla?”

Reporter:
lars.eskelind@sr.se