Michael Hagberg granskas för resa

Den sörmländske riksdagsledamoten, socialdemokraten Michael Hagberg, har hamnat i blåsväder. Enligt TV4: s program Kalla fakta (torsdag) har Michael Hagberg, tillsammans med sin fru, som också sitter i riksdagen för socialdemokraterna, i februari i år flugit till Östersund på en ifrågasatt tjänsteresa.

Riksdagsmännen bestämmer själva vilka tjänsteresor de ska göra inom Sverige och vilket färdsätt som är lämpligast med hänsyn till kostnader och tid. TV4 har granskat riksdagsledamöternas tjänsteresor och hittat några som dom tycker är tveksamma.  

Michael Hagberg är socialdemokrat och sitter på sörmlandsbänken i riksdagen. Hans fru är också riksdagsledamot men från Västra Skåne. Tillsammans har dom en sommarstuga i Valsjöbyn som ligger ovanför Östersund, vid norska gränsen.  

När det gäller paret Hagberg så flög de 15 februari till Östersund på en gemensam tjänsteresa, trots att dom sitter i olika utskott i riksdagen. På socialdemokraternas kansli i Östersund säger dom att det inte var några partiarrangemang den aktuella tiden. /TV4: s Kalla Fakta torsdag 8 november.