Värdigt avslut för Nils Liedholm

Fotbolls-Italien fortsätter att hylla Nils Liedholm, nu senast i och med torsdagens värdiga begravning i Cuccaro, sydväst om Milano.

Fotbolls-Italien fortsätter att hylla Nils Liedholm, nu senast i och med torsdagens värdiga begravning i Cuccaro, sydväst om Milano.

Svensk fotboll väljer däremot att hedra ”Baronens” minne i det tysta.

Enligt Lars-Åke Lagrell, fotbollsförbundets ordförande, finns det inga planer på att till exempel döpa någon del av den kommande nya nationalarenan till Liedholms minne.

Förbundet har inte heller föreslagit att en tyst minut ska hållas.

-Vi brukar inte göra sådant inom fotbollen. Vi håller en tyst minut på representantskapsmötet för alla som gått bort under året, men mer än så gör vi inte, säger Lagrell.

Det svenska fotbollsförbundet representerades av före detta Uefa-basen Lennart Johansson på begravningen i Santa Maria Assunta-kyrkan i Cuccaro.

Bland de övriga närvarande i kyrkan syntes bland andra storspelarna Kurt Hamrin och Thomas Nordahl, som till kompisen Gunnar Nordahl och dessutom Liedholms gudson.

Italiensk fotboll representerades av förbundskapten Roberto Donadoni och ordföranden Demetrio Albertini medan Milans lagkapten Paolo Maldini fick sällskap av pappa Cesare Maldini samt Milanprofilerna Adriano Galliani, Ariedo Baida och Mauro Tassotti. Storspelare som Bruno Conti, Daniel Massaro och Franco Baresi syntes också bland bänkraderna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se