Handboll: Hammarby nära skräll mot Kiel

Hammarby ledde länge hemma mot tyska storlaget Kiel. Men till slut blev tyskarna, anförda av svenska landslagsstjärnan Marcus Alm, för svåra.

 

Hammarby överraskade rejält i torsdagens Champions league-match på Hovet. Mot de regerande mästarna med idel handbollsstjärnor var Hammarby på god väg mot en skräll. Efter en offensivt sett perfekt första halvlek men långtifrån lika bra defensiv kunde klubben gå till halvtidsledning, 22-21.

Det gjorde man också samtidigt som Hammarbys ork tröt allt mer och Kiels ledning var ett tag fem mål.

Vid ställningen 33-36 fick dock Hammarby ett gyllene läge att krypa närmare då en Kielspelare drog på sig en utvisning. Men två stolpskott för Hammarby gjorde att avståndet behölls och när just Ahlm gjorde 38-33 med 3,5 minut kvar så var det avgjort.

Hammarby har dock fortfarande en chans att ta en av de två platserna som leder till vidare spel i Champions league. I så fall måste man dock vinna den svåra bortamatchen mot rumänska Constanta den 15 november.

Champions league herrar, grupp B

Hammarby-Kiel 36-40 (22-21)

Hammarby: Fredrik Larsson 8, Nicklas Grundsten 6, Erik Höglund 6, Tobias Karlsson 5, Patrik Johansson 4, Daniel Baberud 4, Johan Henricsson 3.

Publik: 7 831

Radiosporten
radiosporten@sr.se