08 förlorade i premiären i Europacupen

På torsdagen inleddes Europa cup spelet för damerna i basket. 08 Stockholm började hemma i Fryshuset mot franska Pays d’aix inför 539 åskådare.

08 inledde svagt och lät Pei dex ta ledningen med elva poäng efter första perioden. Stockholms tjejernas skytte fungerade inte alls och respekten för det franska stjärnlaget var stor. Det var första gången på sju år som ett svenskt damlag var med i europacupen och 08:orna visste inte alls vad de skulle förvänta sig av matchen. Nina Bärlin gjorde flest poäng i gårdagens match för hemmalaget.

Som mest ledde det franska laget med hela 14 poäng. Men i andra perioden repade sig svenskorna och vann både den och tredje perioden så att när slutrundan började ledde gästerna med bara 4 poäng. Riktigt spännande blev det i sista perioden när 08:orna efter några minuter hade jämnat ut ställningen till 46 lika. Jämn blev också fortsättningen. Med bara tre minuter kvar att spela ledde hemmalaget med en poäng. Men det räckte inte hela vägen. Fransyskorna tog hem det med 58 - 53.