P4 Stockholms största radiokanal

P4 Radio Stockholm är nu Stockholms klart största radiokanal, med en daglig lyssning på 18,4 procent av befolkningen. Det visar den senaste publikmätningen från SIFO, som publiceras idag.

P4 Radio Stockholm, med huvudfrekvens 103,3, har ökat med fyra procentenheter till 18,4 procent sedan den förra mätningen. Sveriges Radios P1, som tidigare var Stockholms största kanal, ligger nu tvåa med 15,3 procent.
P4 har nu mer än dubbelt så många lyssnare som den största kommersiella kanalen i Stockholm, Rix FM med 9 % daglig lyssning.
-P4 har den allra största marknadsandelen av radiolyssnandet i Stockholm. Var fjärde stockholmare som lyssnar på radio väljer P4 och det är mycket roligt och en stor utmaning inför fortsättningen, säger Radio Stockholms kanalchef Kjell Anderstedt.

Sveriges Radios nystartade lokala kanal, SR Metropol, får i den här mätningen 1,4 procent.
-SR Metropol börjar naturligtvis på en låg nivå, det har vi varit medvetna om. Inte minst med tanke på att den stora marknadsföringskampanjen av kanalen fortfarande ligger framför oss. Men en ökning från 1,2% till 1,4% på de senaste månaderna visar ändå att allt fler lyssnare börjar hitta kanalen. Det är först efter ett par år man normalt kan utvärdera publikframgången för en helt ny kanal, säger Anderstedt vidare.