Ryggbiff med klassisk pepparsås och bakad potatis
4 ryggbiff á 170 g
4 bakpotatis
4 klickar smör
Klassisk pepparsås
1 finhackad schalottenlök
2 msk krossad grönpeppar i lag
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk finhackad röd paprika
1 tsk torkad dragon
1 tsk fransk senap
4 dl vatten
1½ msk koncentrerad kalvfond
2 dl vispgrädde
Salt
1: Sätt ugnen på 225 C.
2: Rulla in potatisen i folie och baka i ugnen i ca 1 timme.
3: Börja med såsen.
4: Smörfräs lök, grönpeppar, svartpeppar, paprika och dragon tillsammans i en kastrull i 1 minut.
5: Tillsätt fransk senap, vatten, kalvfond och grädde.
6: Låt såsen koka några minuter till såsen får en lagom tjock konsistens.
7: Smaka av med lite salt.
8: Stek köttet medium stekt, salta och peppra.
9: Servera bakad potatis med en klick smör i till pepparsteken.
Tips: Servera skivad tomat med finhackad rödlök till pepparsteken.
Smaklig Måltid