Ryggbiff med klassisk pepparsås och bakad potatis

4 ryggbiff á 170 g
4 bakpotatis
4 klickar smör

Klassisk pepparsås
1 finhackad schalottenlök
2 msk krossad grönpeppar i lag
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk finhackad röd paprika
1 tsk torkad dragon
1 tsk fransk senap
4 dl vatten
1½ msk koncentrerad kalvfond
2 dl vispgrädde
Salt

1: Sätt ugnen på 225 C.

2: Rulla in potatisen i folie och baka i ugnen i ca 1 timme.

3: Börja med såsen.

4: Smörfräs lök, grönpeppar, svartpeppar, paprika och dragon tillsammans i en kastrull i 1 minut.

5: Tillsätt fransk senap, vatten, kalvfond och grädde.

6: Låt såsen koka några minuter till såsen får en lagom tjock konsistens.

7: Smaka av med lite salt.

8: Stek köttet medium stekt, salta och peppra.

9: Servera bakad potatis med en klick smör i till pepparsteken.

Tips: Servera skivad tomat med finhackad rödlök till pepparsteken.

Smaklig Måltid