Lasso fredag 9/11

Oklippt - med Erica Lejonroos

Oklippt - ja, det är namnet på vår nya fredagsserie i Lasso. Oklippt - det betyder att personen vi bjudit hit får tala till punkt och att allt som hon säger når er som lyssnar.

Gäst idag var en kvinna som bott i både Tranås och Gränna, men som idag arbetar för moderaterna på riksdagskansliet. Och dagens oklippta samtal handlade om Ericas bakgrund som missbrukare och om hur det kändes när hon blev utsatt för ett så kallat mediadrev.

Skadedrabbat Vetlanda löser en match i taget

Alla skador till trots - i helgen är det seriepremiär för Vetlandas Bandylag. Klockan 16.00 på söndag kommer svenska mästarna Edsbyn till Tjustkulle i Vetlanda.

Och man undrar ju hur det ska gå nu när elitserien drar igång, med tanke på att det så sent som för en dryg vecka sedan var så mycket skador i laget att man tvingades ställa in en träningsmatch.

Två viktiga kuggar för laget är fortfarande skadade, Johan Löfstedt och Patrik Styrbjörn. Å andra sidan får Vetlanda låna Sergej In-Fa-Lin under matchen på söndag. Men han är bara klar för just den matchen.

Inlåsta människor spånar idéer under tidspress

Tänk dig att vara inlåst i 24 timmar tillsammans med tre personer du knappt känner.

Och tänk dig att du tillsammans med dem - under tidspress - måste komma på en alldeles lysande idé som ett företag ska nappa på.

Och tänk dig att i rummen bredvid finns elva andra konkurrerande grupper som vill samma sak.

Ja, det här bli verklighet nästa vecka när det är dags för tävlingen Go Far på Högskolan i Jönköping.

Henrik Harplinger heter en av de som ska tävla och det leder till en hel del tankar hos honom.

* Ja, det väcker blandade känslor, det här.

Är det rätt med hörselskydd i skolan?

I Lasso idag besökte vi ett av alla klassrum i länet där det finns hörselskydd som eleverna kan ta till när det blir för bullrigt.

Som vi hört i Nyheterna idag så började ju någon skola i länet med att beställa hem hörselskydd för ett par år sedan - och efter det har många följt efter. Frågan är om det är bra att barnen får läsro med hjälp av hörselskydd. Eller om skydden bara är ett sätt att komma ifrån det ursprungliga problemet.