Evans Randall vill köpa fastigheter i Skinnskatteberg

Det engelska företaget Evans Randall bekräftar nu sitt intresse för att köpa Skinnskattebergs kommuns fastigheter. Tidigare i veckan har vi berättat att kommunalrådet Carina Sandor var tveksam till om det var ett seriöst erbjudande.

Men Paul Kendrick som är Managing director på Evans Randall bekräftar att företaget planerar att investera stora pengar i Sverige och att Skinnskatteberg är en av dom orter företaget vill köpa på.

- Sverige är en möjlighet för oss att förvärva tillgångar till ett rimligt pris, säger Paul Kendrick.

Han berättar att företaget på lång sikt planerar att köpa fastigheter i Sverige för 1 miljard svenska kronor - minst. Företaget äger redan betydligt större tillgångar i flera andra europeiska länder.

Under veckan har kommunalrådet i Skinnskatteberg, folkpartisten Carina Sándor, haft kontakt via e-post med Paul Kendrick och i dag bedömer hon att intresset från Evans Randall är seriöst. Men hon är fortfarande tveksam till deras svenske representant Lars Nymberg eftersom han på försommaren kom med ett liknande erbjudande för ett annat engelskt företag. Paul Kendrick säger sig känna till det budet och han ser Lars Nymberg som en seriös partner.

Men Paul Kendrick tycker att det är för tidigt att säga hur mycket pengar Evans Randall skulle kunna investera i just Skinnskatteberg. Skinnskattebergsdemokraten Sune Larsson som haft flera kontakter med Evans Randall hävdar att det handlar om över 100 miljoner kronor, både för att köpa fastigheter, men också för att bygga nya.

Carina Sándor säger att Evans Randall gärna får bygga nya lokaler åt kommunen, men att sälja skolor och äldreboenden för att sedan hyra dom är hon inte intresserad av.

- I en liten kommun som Skinnskatteberg går det inte att låsa upp sig i långa hyreskontrakt för flera år som kanske blir jättedyra. Vi kan inte byta lokaler, vi har ju bara dom vi har, så det tror jag inte på, säger Carina Sándor.