Fredag 9 november Programledare: Cia Sivertsdotter

Förmiddagen inleddes med tävling och på fredagar numera krävs det både musik- och filmkunskaper.
Dagens ledtrådslåtar var War med Edwin Starr, Love Don’t Cost A Thing med Jennifer Lopez och Abba’s Happy Hawaii, och dessa tre skulle tillsammans leda fram till filmen Pearl Harbour, något som Jeanette Gagner i Linköping snabbt listade ut. Grattis!!

Vid halvelva kom Alina Lundberg från Kunskapsgymnasiet till studion. Hon och Elin Söderholm har dragit igång ett välgörenhetsprojekt. De samlar in pengar, kläder och leksaker till ett barnhem i Gliwice i Polen och i december planerar de att själva åka dit för att överlämna allt de samlar in.

Till Helgvarning var det som vanligt MÅNGA som ringde för att tipsa om evenemang i helgen. Det finns mycket att göra här i länet!!!!  Bland annat valputställning, berättarcafé, musikcafé auktioner och konserter.

Vid halvtolv-snåret dök så Staffan Hellstrand upp i studion med sin gitarr (se bild). han är en av våra mest produktiva artister och vi pratade bland annat om hur man lyckas hitta inspiration när man skrivit musik i trettio år. Han bjöd såklart också på livemusik från nya skivan, det tackar vi lite extra för.

Förmiddagen avslutades med en jazzkonsert: Björn Dahlins Trio och Dennis Östryd i en inspelning från Jazz och Blues Festivalen
Tack å Hej till nästa gång:)