Man med 2 kg cannabis häktades

En man häktades vid Gotlands tingsrätt för narkotikabrott på fredagseftermiddagen. Hemma hos honom har polisen hittat stora mängder cannabis.

Det var på torsdagen som narkotikapolisen träffade på en man i 60-års åldern som de känner till sen tidigare. De tyckte att det verkade som att mannen var påverkad av droger, och när de visiterade honom hittade de en del canabis.

Vid en husransakan hemma i mannens bostad i Visby hittade polisen stora mängder hampaplantor. De har ännu inte kunnat avgöra hur mycket det motsvarar, men vid häktningsförhandlingen uppskattades mängden till omkring 2 kg canabis.

Mannen är känd av polisen sen tidigare, men har aldrig tidigare haft så stora mängder narkotika. Polisen utreder nu om mannen har sålt canabis, och hur omfattande försäljningen har varit.

Om det rör sig om narkotikabrott eller grovt narkotikabrott det beror på vad analyserna vid Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, visar. Plantorna måste först torkas, och sen ska halten av den verksamma drogen i canabisen analyseras.