Hemtjänsten beskylls för stöld

Personalen vid hemtjänsten i Svärdsjö är upprröd, Den anser sig vara anklagad för stöld. Omvårdnadsnämndens ordförande i Falun, ska ha framfört beskyllningen vid senaste fullmäktigemötet och sagt att hemtjänstpersonalen stjäl kylklampar, som används för att hålla maten till pensionärerna fräsch.

Pensionärerna får kyld mat, som sedan värms upp. Det är viktigt att kedjan med kyla hålls intakt, för att maten inte ska blir förstörd.
Vid kommunfullmäktiges senaste möte i Falun, ska  omvårdnadsnämndens ordförande, moderaten Catharina Hjortzberg- Nordlund, ha beskyllt personalen för att stjäla de klampar, som ska hålla maten kall.
– Det är lögn att vi skulle stjäla dem, säger Camilla Sparring, som arbetar vid hemtjänsten i Svärdsjö. Vi är alla myckeet upprörda över beskyllningarna.
– Vi har istället under lång tid försökt få information och hjälp från arbetsgivarna utan att ha fått ett ord i gensvar.
Catharina Hjortzberg-Nordlund vill inte ställa upp i en intervju i Radio Dalarna för att förklara beskyllningarna. Hon säger bara att hon fått information om att personalen inte har skött det hela på rätt sätt och att det nu är upp till peronalen och de ansvariga tjänstemännen att lösa det här.