Norrköping Dolphins vann mot Akropol

Mötet i basketligan för herrar mellan Norrköping Dolphins och Akropol slutade 84-74.

I Norrköping gjorde amerikanen Gee Gervin comeback i laget. Ett knappt dygn efter den 26 timmar långa flygresan gick han in från start och gjorde bland annat 20 poäng.

Norrköping Dolphins kom till spel med endast en vinst under de fem första matcherna i basketligan för herrar.

Men med den comebackande amerikanska bolltrollaren Gee Gervin skulle det bjudas på basketshow igen. Efter den 26 timmar långa resan från Texas gjorde han comeback inför säsongens bästa publiksiffra i Mässhallen, 1 130 åskådare.

- Dom gjorde ganska mycket reklam för matchen i dag, det fick igång suget i stan igen. Publiken kom hit för att se Gee Gervin, han spelade bra, sa matchens lirare Andrew Pleick om sin nygamla lagkamrat.

Det var Norrköping som började bäst, redan efter ett par minuter lyste det 6-0 på resultattavlan, men så började spelet kärva, Akropol bjöds in i matchen.

- Vi låg ju under fastän vi ändå kände att vi var det bästa laget i dag, skönt att vi kunde komma ut som segrare, kommenterade Pleick. 

Norrköping spelade inte bra i den första halvleken, till en början var Stefan Grundberg en av få pigga spelare i hemmalaget, han bjöd bland annat på en publikvänlig dunk och ett hårt kämpande i försvarsspelet.

Skyttet från trepoängslinjen fungerade nästan inte alls under den första halvleken.

Mest lyckosam var i stället Akropols, Gerald Riley. Han såg till att Rinkebylaget gick till halvtidsvila med en ledning på 3 poäng.  

Effektiv Gervin

I den andra halvleken rivstartade Norrköping Dolphins med Gee Gervin i spetsen, han såg till att Norrköping kom i fatt och gick förbi poängmässigt. Gervin noterade totalt för 20 poäng.

När sedan gästernas Gerald Riley blev foulbelastad och tvingades vila så tog Norrköping över dominansen på planen.

Ian Johnson satte några viktiga poäng i ett jämt läge men bäst av alla i Norrköping var Andrew Pleick som slet hårt i försvarsspelet, inte minst på slutet när det som mest behövdes.

I Norrköping gjorde också den 217 centimeter långa Polacken Pawel Mroz comeback efter sin knäskada, han tog bland annat några viktiga returer men har långt kvar till toppformen.

Det ser dock ljust ut för Norrköping Dolphins i basketligan. Inte minst med tanke på att de nu har bolltrollaren Gee Gervin. Till nästa match hinner han dessutom träna med laget ordentligt och har då inte en tung flygresa i kroppen! 

Basketligan för herrar

Norrköping-Akropol 84-74   
(22-16) (17-26) (23-20) (22-12)

Norrköping: Gee Gervin 20, Ian Johnson 20,
Stefan Grundberg 16, David Bergström 11,
Andrew Pleick 11, Pawel Mroz 4,
Joakim Åström 2.

Akropol: Gerald Riley 26, Vladimir Krupnikovic 10,
Christian Koutras 10, Diamantis Koukouvinos 9,
Calvin Brown 8, Athanasios Kalpakas 7,
Samuel Desport 2, Marcus Lindberg 2.

Publik: 1 130 

                                                    Nicklas Pettersson
                                                    nicklas.pettersson@sr.se