Politikerfusk väcker reaktioner

Svartjobbandet och skattefusket hos ledande politiker har fått många att reagera, och den senaste tiden har regeringskansliet fått ta emot mängder med mail och brev från allmänheten. Det kommer både kritik och uppmuntran.

”Reinfeldt, jag trodde på dig, men du verkar vara ännu värre än de röda. Hur tror ni att befolkningen ska sköta sig när ni visar att det är okej att anlita svartjobb, missköta sitt arbete och ändå klara sig med en bra fallskärm när man blir påkommen.”

”Hej Fredrik! Jag skulle vilja uttrycka mitt stöd för moderaterna, men speciellt dig som hela tiden måste bemöta mediernas jakt på skelett i dina medarbetares garderober. Jag hoppas att du snart ska få börja diskutera er politik och slippa få käppar i hjulet jämt och ständigt.”

Regeringskansliet har fått 400 brev
Under den senaste veckan, när politikernas fuskande stått i fokus, har det kommit in över fyrahundra mail och brev till regeringskansliet, de flesta ställda till statsminister Reinfeldt.

Många ifrågasätter regeringens moral, och deras sätt att leda landet. Andra tycker att det är orimligt att kräva ett fläckfritt förflutet hos politiker, och säger att de flesta svenskar är likadana.

Inte den värsta stormen
”Hej! Följer pressens rotande i ministrarnas förflutna och förvånas över vilken plats det tar i media. Jag tror inte det finns en enda svensk som inte har betalat för svartjobb, så det är inget att göra en stor affär av.”

Registrator Vivianne Liliansdotter på regeringskansliet håller fortfarande på att jobba sig igenom mailinglistorna, men det här är ändå inte den värsta brevskörden, som har kommit in till den nuvarande regeringen, säger Vivianne Liliansdotter.

-Det var väl precis efter att de hade tillträtt när Borelius, som det visade sig hade haft lite oegentligheter, då blev det en stor storm.

Elsa Helin
elsa.helin@sr.se