LOVISA: Och han ska heta klunksvin!

Många var de nya tankar som Patti och jag prövade idag. Först fick kött-forskaren (eller ja, kemi-forskare kanske det heter), Julie Gold, oss att leka med tanken att likt pelagonior och krasse odla kycklingvingar på fönsterbrädet. Allt man behöver är en cell, något slags serum (osäkert vilket) och sen en isolerad box med varmt och fuktigt klimat. Och vips! så har man sig en chorizo!

Sen berättade rymdstyrelsens Johan Marcopoulos att det med allra största sannolikhet finns liv på andra planeter. Och så läste vi att någon engelsk forskare i princip har tagit reda på hur detta liv i så fall ser ut. Vi har till exempel ”klunksvinet” som med sina kraftiga benmuskler, långa halsar och små huvuden lever på planeten Aurella. Och om det finns en gnutta tvivel om detta i dag så kommer detta tvivel kunna elimineras år 2057. Då vet vi om vi är ensamma. Eller inte. Woaaaa.

Kobras Kristoffer Lundström tipsade sen om lite bra framtidsskildringsförfattare: William Gibson, Jonathan Lessem, Philip K Dicks, Karin Boye, Huxleys och så någon rysk typ som jag inte riktigt uppfattade namnet på.

Vi hörs på fredag! /Lovisa