Premiärseger för IFK Motala

I helgen dröjde snön och kylan kvar över stora delar av Östergötland och som ännu ett vintertecken var det premiär i elitserien i Bandy.

IFK Motala tog emot Vänersborg på Vinterstadion. 894personer såg Motala börja bäst och i halvtid ledde hemmalaget med  3-1.

I andra halvlek blev spelet lite svajigare och Vänersborg kom närmare. Men Motala bet ifrån och med fyra hörnmål totalt i matchen blev det seger i premiären med 6-4-

- Vi har väl varit lite tveksamma om var vi stått på försäsongen. Jag tycker att vi spelar riktigt bra i första halvlek, lite mer tveksamt i andra. Jag vet inte om det var lite klassiskt att vi blir rädda för att förlora men i slutet av andra får vi dit några bollar och det är klart, säger Motalas lagkapten Patrik Spångberg.

Ryska nyförvärvet Alexei Kitkov gjorde mål i sin debut och Lukas Persson och Johan Mailmqvist blev båda tvåmålsskyttar.

Vad drar du för slutsatser efter den här matchen?
- Det är en match vi spelat nu men det är en bra start. Vi ska jobba på det här spelet vi har idag det är nog melodin för oss. Då får vi lite fart i spelet, säger Spångberg.

Var står IFK Motala i år?
- Jag vet inte. Jag har inte sett så många andra lag. Det finns givetvis några lag som är strået vassare men vi ska gneta på så får vi se vad som kan hända.

Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se

Motala-Vänersborg 6-4((3-1))

Motala: Lukas Persson 2, Johan Malmqvist 2, Alexie Kitkov, Mattias Sjöholm.
Vänersborg: Tomi Neimikorpi 2, Jonas Berner 2.

Publik: 890.