Ung samisk fotbollsspelare bland de 30 bästa i Sverige

Kiruna FF:s Pär Jon Huuva har blivit uttagen till framtidsfajten - där 30 av landets mest lovande fotbollsspelare ska göra upp i en match mot varandra. Matchen kommer att hållas den 12 november i Bosön i Lidingö kommun.

Pär Jon själv tror att det kommer att gå bra då han fått mycket speltid i år.

– Det har gått ganska bra om jag kollar på mig själv, säger han.

”Team Blomqvist”
De 30 bästa ungdomarna i Sverige kommer att delas upp i två lag och Pär Jon Huuva ingår i ”team Blomqvist” som coachas av före detta landslagsspelaren Jesper Blomqvist.

Drömmen lever
Det andra laget kommer att coachas av Stefan Landberg. Kiruna FF:s mittback Pär Jon Huuva är den enda spelaren från Norrbotten som blivit uttagen. För honom är det här ett första steg för att förverkliga hans dröm som professionell fotbolls spelare.

– Ja någon gång har man väl drömt, men inte att man skulle få chansen, men nu lever ju drömmen i alla fall, säger Per Jon Huuva.

Peder Idivuoma
peder.idivuoma@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio