De nominerade 2007, läs och lyssna

Här fyller vi på listan efter att vi i radio uppmärksammat dom som blir nominerade.
Nominerade så här långt är:

Roger Lindqvist är nominerad för att han har hjälpt många missbrukare till ett bättre liv.
Roger blev nominerad av en mamma vars son och sonson har fått hjälp och stöd av honom.

Ulf Danielsson nominerade Camilla Sparring 
Hon har kämpat med matlagningen i Svärdsjö till förmån för skolor och hemtjänsten.

Tobias Bäckström i Smedjebacken, som nominerades för sitt stora engagemang både i samhälle och miljö: Hans examensarbete resulterade i ett vindkraftverk i Smedjebacken. Han utbildar sig till medlare inom BRÅ, är deltidsbrandman och ledare för barn inom både fotboll och längdskidåkning.

Gisela Berggren i Konstdammen nominerades för att hon är en medmänniska du alltid kan räkna med. Behöver man hjälp så kommer hon, är det kris så hjälper hon dig att lösa det. Hon är ordförande i Blötbergets Folkets hus, och försöker hålla samhället levande.

Simon Sigfridsson i Falun, som jobbar inom hemtjänsten,  nominerades för att ”Han är en pärla. Alla vill att just han ska komma när det behövs. Han är fullständigt underbar. Glad, pigg, duktig och framför allt lyhörd och observant. Med andra ord har han ett stort och varmt hjärta. 

Ulla Jerkgård på Sollerön nominerades dels för sitt mångåriga engagemang för ryska barnhemsbarn, dels för att hon ställer upp för både grannar och olika föreningar på Sollerön.

I mars reser hon för 17:e gången till barnhemmet i Jekaterineburg med en massa saker till barnen där.

Per Olov Gunnars i Borlänge nominerades för att ”han jobbar med att hjälpa våra trasiga barn. Dessutom har han fosterbarn och två egna barn, varav en är allvarligt sjuk.”

Ett team på Prästgården i Hedemora, en dagverksamhet för dementa: Anette Franzén, Toula hella, Irene Alfredsson och Ulla Karlsson. Dom gör ett fantastiskt, kompetent och professionellt arbete med dom dementa.

Henny Oldenburg är nominerad för att hon har sedan ett 20-tal år tillbaka engagerat sig i fattiga familjers öde i Sri Lanka. Hon nöjer sig inte med att döva samvetet genom att skicka en slant till något  insamlingskonto, Hon engagerar sig under hela året och åker varje år en månad till Sri Lanka för att träffa sina familjer och kontrollera att pengarna kommit fram som var tänkt.

Mia Ekdahl är nominerad för sitt ideella arbete med Katthemmet Fyra tassar i Krylbo, som hon startade. ”Hon och hennes medarbetare gör ett fantastiskt arbete för övergivna katter”.

Tommy Elmertoft är nominerad för sitt stora engagemang i handbollsklubben i Avesta. ”Han ställer upp och tränar vårt lag fast han inte har någon anhörig i laget. det bästa är att han inte toppar laget utan låter alla spela, även om vi skulle vinna med ett toppat lag.

Britt-Marie Nord från Horndal, i den mest sydöstra delen av Dalarna. Där bor och verkar den mångkunniga kvinna som varit min kursledare i dräktsömnad i många år. Det inte Britt-Marie vet om folkdräkter är inte värt att veta, hon kan ALLT! Dessutom är hon kunnig på folkdans och är aktiv i folkdanslaget i By, hon är ansvarig för ”bröllopsspelet” ett bygdespel där folkdans och folkdräkter och folkmusik har framträdande plats. Britt-Marie är också intresserad och aktiv i internationellt utbyte av folkdans.

Övriga nominerade är:

Barbro Nordström, Ludvika

Britt Pedersen, Ludvika

Sven Larsson, Särna

Lars Westlund, Hedemora

Margit och Erik Rapp, Falun

Mattias Östling, Nyhammar

Bengt Martinsson, Malung

Tommy Ander, Avesta

Göta Ristner, Falun

Marina Lodén, Leksand

Jan Forsberg, Ludvika

Inga-Maj Birkehag, Ludvika

Eva Tengå, Mora

Ingmarie Westling, Säter

Janne Gezelius, Borlänge

Rolf Persson, Ludvika

Ann-Britt Leonardsson

Tomas Brynils, Äppelbo

Hans Horm, Fredriksberg

Gunilla Björk, Hjortnäs

Gerd Örnefelt, Hjortnäs

Inga Bengtsar, Falun

Benny och Annica, Borlänge

Inger Mosell i Horndal

Göte Fransson, Borlänge

Margareta Haggårds, Borlänge

Leif Zetterlund, Rönnäs

Anna-Lisa Hedgårds, Malmö

Mai Nordqvist, Ludvika

Inga-Britt Olsson, Dala-Järna

Louise Åhlen, Rättvik

Cecilia Bergqvist, Hedemora

Anna Klaar, falun