Mordmisstänkt är inte psykiskt sjuk

Den 47-årige man som står åtalad för det uppmärksammade mordet på en 32-årig kvinna i Norrköping i somras kan dömas till fängelse. Det framgår av den undersökning av mannens psykiska hälsotillstånd som nu har offentliggjorts.

Det var i början av juni i år som den 32-åriga trebarnsmamman hittades död i ett skogsområde i Norsholm. Polisen kunde snabbt konstatera att kvinnan mördats och efter några veckor greps den 47-årige mannen som är en ingift släkting till kvinnan.  

Skyldig till mord 
Bland annat har mannens sperma och blod återfunnits på kvinnans kläder och hans egna uppgifter om att han var på jobbet när mordet utspelade sig tillbakavisas av arbetskamrater och chefer.

Tingsrätten slog för några veckor sedan fast att mannen är skyldig till mordet. Innan domen avkunnades ville man dock att mannens psykiska hälsotillstånd skulle undersökas. 

Kan dömas till fängelse
Det är nu gjort och undersökningen visar alltså att mannen inte var psykiskt sjuk när mordet begicks. Han bedöms heller inte lida av någon allvarlig psykisk störning idag, vilket gör att tingsrätten i Norrköping kan döma honom till fängelse.

Rättegången mot 47-åringen kommer att återupptas inom kort.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se