ETER MÅNDAG 12 NOVEMBER

Coops personal ingrep vid rånförsök
I fredags kväll var det ett rån vid Coop i Visby när tre personer försökte ta en kassalåda från personalen i kassan.

Coops varuhuschef Ola Mattsson berättar vad som hände och kriminalkommissarie Fredrik Persson kommenterar utredningen.


 

Larmsystemet Zenit ska ge snabbare hjälp
Ett nytt larmsystem inom SOS-alarm och räddningstjänsten ska införas på Gotland. Systemet kallas Zenit och ska se till att det ska gå ännu snabbare att få ut larmen.


 


Halkdrabbad kan kräva ersättning av ansvarig
Idag vaknade många av oss till vinterväder för första gången i höst. Det var minusgrader och isigt och halt och på många håll även snö.

Vem är det egentligen som ska se till att det går att ta sig fram säkert både till fots och med bil nu när det blivilt vinter? Kommunens tekniske direktör Bertil Klintbom vet hur det ligger till.


 

Funkisam besviket på kommunen
Organisationen som arbetar för personer med funktionsnedsättning, Funkisam, har gjort en rapport om hur funktionshindrades frågor prioriteras i Gotlands kommun. Birgitta Eriksson, ordförande i Funkisam tycker att deras arbete värderas ganska lågt av kommunen. Organisationen har bland annat fått sänkta bidrag från 180 000 kr per år till 100 000.


 

Internethandel ger mer jobb åt Posten
Snart är julhandeln här och många köper julklapparna via internet. Det innebär att posten får mer att göra med att frakta paketen från säljare till kund. Eter besökte Posten i Visby.