Guif:s tidigare sportchef friad

Guifs förre sportchef Kjell Eriksson friades på måndagen av en enig tingsrätt från misstankarna om skattebrott. Han var åtalad för att ha rapporterat in för låga inkomster till skatteverket ochn på det sättet undanhållit sammanlag äver 150 000 kronor i arbetsgivaravgifter 2002.

Eskilstuna tingsrätt konstaterar att klubben faktiskt lämnat felaktiga skattedeklarationer precis så som angetts i åtalet. Spelare har bott gratis i lägenheter tillhandahållna av klubbens sponsorer och den förmånen har inte angetts i inkomstuppgifterna till de berörda spelarna.

Men det är inte den tidigare sportchefen Kjell Eriksson, som varit ansvarig för detta. Ingenstans i utredningen framgår att Eriksson hanterat föreningens skatteredovisning, bokföring, lönekort eller ekonomi, konstaterar Eskilstuna tingsrätt i sin dom.

Därför kan han inte heller hållas som ansvarig, resonerar rätten. Eriksson själv säger att han nu gärna vill lämna hela saken bakom sig. Han är samtidigt glad att tingsrätten förstått sammanhangen, men är ändå orolig för att åklagaren ska överklaga domen och han tvingas genom alltihop en gång till i hovrätten.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Petra Levinsson
petra.levinsson@sr.se