Privata shower kan stoppa stripklubbar

Stripklubbarna i Nässjö, Jönköping och Karlshamn är olagliga. Det anser två poliser på Rikspolisstyrelsen. Verksamheten kan ge ägaren upp till ett halvt års fängelse, enligt poliserna.

Klubbarna drivs av Dragan Bratic och på alla tre stripklubbarna i Karlshamn, Nässjö och Jönköping utför stripporna privata sexshower.

Det sker i ett rum, som är uppdelat i två delar med en stor glasruta emellan. I den ena delen, där männen kan sitta och onanera, finns toalettpapper, en papperskorg och lite rengöringsmedel.
Strippan Diddi berättar att man i rummen kan visa olika sexshower.
-Kanske en lesbisk show, en dildoshow eller visa hur man smeker sig själv. Det är mer porrshow än den dans som visas ute på klubben, säger hon.
Och det är just det rummet för privata sexshower, som är olagligt, enligt  Rikspolisstyrelsens Lars Tonneman, chef för rättssektionen och Lars Björlö, verksamhetsansvarig för tillståndsfrågor.

Lars Tonneman säger, att sådan här verksamhet bryter mot lagen eftersom syftet med rummet är, som han uttrycker det, att egga ett sexuellt beteende.


-Det är alldeles tydligt att rummet är konstruerat för att man ska få någon form av sexuell tillfredsställelse. 


-Det är straffbelagt att ordna sådana föreställningar och det kan ge sex månaders fängelse, säger Lars Tonneman.

Klubbägaren Dragan Bratic, som anordnar stripteasen och sexshowerna på klubbarna, tar kritiken på allvar och är väldigt förvånad över att hans verksamhet har klassats som olaglig.

Framför allt för att han tidigare haft besök av en polisman på en av sina klubbar.


-Polisen hävdade, att striptease är förbjudet i Sverige sedan 1978 och vi fick inte jobba den kvällen. Sedan ringde jag chefen på polisen och då sa han, att det inte stämde och att jag gärna fick fortsätta jobba.


-Det var en intern miss eller något sådant, säger Dragan Bratic.