Mordrättegång med trollhätteanknytning i Jönköping

Idag inleds en rättegång med trollhätteanknytning i Jönköping. Det handlar om mordet på en kvinnlig student på ett studentboende i Jönköping tidigare i höstas. Både den misstänkte mördare och offret kommer från Trollhättan.

Det var i början av september som den 20-åriga kvinnan mördades på ett studentboende i Jönköping. Den 22-åriga mannen som nu misstänks för mord var vän med flickan från gymnasietiden i Trollhättan. När dom båda flyttat till Jönköping för att börja plugga på Högskolan där så växte sig hans känslor starkare, medan hon fortfarande bara ville vara kompisar. Och söndagen den 2 september så drogs saken till sin spets. Åklagaren tror att 22-åringen försökte ha sex med den 20-åriga kvinnan, men hon stretade emot och nånstans här fick 22-åringen tag i en kniv. Hugget träffade halsen och blev dödande. Men trots det snabba händelseförloppet väljer åklagaren att åtala för mord istället för dråp.

Den 22-åriga mannen har inga kända psykiska besvär sen tidigare och det finns ingenting i hans bakgrund som egentligen kan förklara varför han skulle vara kapabel att mörda.

22-åringen själv nekar till att ha mördat den 20-åriga kvinnan. Från början sa han sig inte ha några minnesbilder från den dan. Efter en tid började han berätta sin version av vad som hände den 2 september. Han menade på att en okänd man trängt sig in i studentlägenheten där han och kvinnan hade tittat på film ihop och sen tvingat honom att ge sig på kvinnan. Men åklagaren tror inte på honom och vid rättegången som startar idag finns en professor i psykologi på plats för att visa på att 22-åringen inte är trovärdig.