Försäljning av Ergonomicetrum granskas

Det blir en oberoende granskning av försäljningen av Ergonomicentrum i Eskilstuna till moderaten och tidigare ordförande i landstingsstyrelsen Gustaf Wachtmeister.

– Vi vill se över att Gustaf Wachtmeister inte har gagnats av sin tidigare roll som landstingsfullmäktiges ordförande, säger Jörgen Danilesson, socialdemokrat.

Det är försäljningen av landstingsägda Ergonomicentrum i Eskilstuna, som bedriver försäkringsmedicinska utredningar och sjukgymnastikbehandlingar till Grundstenen AB som ägs av den tidigare landstingspolitikern, moderaten Gustaf Wachtmeister som nu ska granskas.

Kravet framfördes först från oppositionen, men nu är dom övriga politiska partierna överrens om att det ska bli en granskning.

Även om Jörgen Danielsson inte säger sig ha några misstankar om felaktigheter vill man nu säkerställa att allt har gått rätt till.

Gustaf Wachtmeister säger själv till Sveriges Radio Sörmland att han välkomnar granskningen samtidigt som han konstaterar att det har varit en upphandling som har gått till precis som vilken annan upphandling som helst. 

Samtidigt som Ergonomicentrum i Eskilstuna säljs så läggs verksamheten i Nyköping ner av landstinget, men det finns ett intresse från personalen där att driva det vidare i egen regi.

Björn Söderbergh
bjorn@soderbergh@sr.se