Zlatan och Sjögran vinnare på galan

Två Malmö-spelare som var fotbollsgalans stjärnor på måndagskvällen. Zlatan Ibrahimovic fick som väntat Guldbollen vid Fotbollsgalan. Malmös mittfältare Therese Sjögran tilldelades Diamantbollen.

Zlatan Ibrahimovic belönades med guldbollen för andra gången, samt utsågs till årets bäste anfallare.

Interanfallaren har inte gjort mål i landslaget på över två år, men var ändå ett självklart val för juryn efter fenomenala insatser i sitt italienska klubblag.

Zlatan Ibrahimovic blir därmed den nionde spelaren som får utmärkelsen Guldbollen en andra gång. Han prisades även 2005.

Juryns motivering till varför Zlatan Ibrahimovic fick Guldbollen lyder:

”En spelare som på allra yppersta nivå utvecklat sin unika talang såväl taktiskt som tekniskt och nu är en av världens främsta i sin position. Han är en ledargestalt i såväl landslag som klubblag och en lysande representant för svensk fotboll”.

Diamantbollen till Sjögran
Mittfältaren Therese Sjögran, Malmö och svenska landslaget, utsågs till årets främsta damfotbollsspelare och fick ta emot Diamantbollen.

– Ingenting man förväntar sig, men visst har jag gjort en bra säsong, sa Sjögran efter prisutdelningen.

Sjögran är en av landslagets mest erfarna spelare med 117 landskamper. Hon debuterade i landslaget redan för tio år sedan.

Juryns motivering lyder:

”Sydsvenskans och Svenska fotbollförbundets pris Diamantbollen tilldelas en stor artist och ett tekniskt geni, som i en värdefull kombination med hårt defensivt arbete och stort ansvarstagande i såväl klubblag som landslag tagit ytterligare ett steg i en redan lång karriär.”