Vecka 48

26-30/11-07

Måndag: Carl Reinhold Bråkenhielm är professor i livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet. I sin forskning arbetar han med frågor om religionens möte med modern evolutionsteori, men intresserar sig också för ekologiska livsåskådningar och människors tankar och känslor inför naturen. 

Tisdag: Joanna Rose är vetenskapsjournalist och fysiker. Hon är redaktör på Forskning & Framsteg. Tidigare var hon också producent för Filosofiska Rummet och har gjort flera andra radioprogram. Hon kom med familjen från Polen till flyktinglägret i Alvesta i maj 1971.

Onsdag: Lars Hillås är lycklig far till två tonårsdöttrar, jobbar som journalist på Kyrkans Tidning och bor på Södermalm i Stockholm, där han också kör SL-buss varannan helg. Han har en teol kand-examen och en fil kand i journalistik och filosofi.

Torsdag: Louise Bjurwill är advokat, gammal FN-jurist som jobbar både nationellt och internationellt. Hon är styrelseledamot i Advokater utan Gränser. Hon har bott och arbetat i bl a Sydafrika, Kina och Vietnam.

Fredag: Mark Levengood är katolik och programledare. Han är ganska ytlig, men finner tröst i tanken på att Gud även skapade ytan.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.