Årets julklapp, fett och The Refreshments

Tisdag 13 november

I dag börjar julhandeln - i alla fall enligt Handels Utredningsinstitut, som också presenterar ”Årets julklapp” (13.10).

Det är inte fettet i maten som gör att människor får hjärt- kärlssjukdomar, utan det är bristen på frukt och grönt som gör folk sjuka. Det visare en studie av 30.000 Malmöbor. Läkaren Margrét Leósdóttir på Universitetssjukhuset MAS förklarar vad de här rönen innebär (13.20).

Dom är kanske Sveriges mest populära rockband, i alla fall kanske de som turnérar hårdast. Nu ska de ut på julturné med bland andra gitarrlegenden Albert Lee. The Refreshments från Gävle gästar oss idag och spelar live (13.35).

I dag går danskarna till valurnorna och det ser ut att bli jämnt enligt de senaste valundersökningarna. Vi får en rapport från Köpenhamn (14.15).

Den spanske kungen kunde inte hålla sig utan bad nyligen på ett toppmöte Venezuelas president Hugo Chavez att ”hålla käften”. Hur reagerar spanjorerna på det? (14.50)

Umeå IK är de senaste årerns mest framgångsrika damfotbollslag. Nu kommer boken om framgångssagan (14.35). 

Å hon hade lovat att undvika ämnet. Men nu kan hon inte hålla löftet längre - Sara Kadefors pratar om facebook i sin författarkrönika i dag (14.45).

Marika Rennerfelt är programeldare och Pontus Enhörning studiokompis i dagens P4 Extra.