Ridskolestall i Nossebro utdömt

Ridskolan i Nossebro är i akut behov av ett nytt stall. Ryttarföreningen har nu börjat diskutera med Essunga kommun om bidrag till ett nytt stall, eftersom det gamla är utdömt.

Anja Sandberg, ordförande i Essunga Ryttarförening, berättar att stallet är slitet; Takhöjden är låg, det är trångt och tungarbetet, och många boxar är alldeles för små.

- Vi behöver verkligen ett nytt stall, säger hon.

Nytt ridshus
Essunga Ryttarförening har närmare 400 medlemmar, och många av dem rider på ridskolan. För fem år sedan byggde föreningen ett nytt ridhus. Då bidrog kommunen med en miljon kronor.

Nu är det alltså stallet, som föreningen arrenderar av en privatperson, som måste åtgärdas. Ridsportförbundet anser inte att det duger att ha hästar i och har därför dömt ut stallet.

Hjälp från kommunen
Ett nytt stall med plats för 25 hästar skulle kosta 3,3 miljoner kronor, och Anja Sandberg tror att det går att få bidrag från sponsorer och andra som en hjälp på vägen - men ett stöd från kommunen är också nödvändigt. För utan ett nytt ridskolestall är hela verksamheten hotad.

- Följden blir ju att ridskoleverksamheten eventuellt måste läggas ner, och det vore ju fruktansvärt för kommunen. Det är ju väldigt många barn och vuxna som rider, det är en samlingspunkt, säger Anja Sandberg.