Bud lagt på Securitas Direct

En ny storaffär är på gång. Det är säkerhetsföretaget Securitas Direct som kan vara på väg att bli uppköpt. På måndagen kom ett bud från ESML Intressenter som värderar företaget till 9,6 miljarder. Bakom namnet döljer sig rena rama storkapitalet.

Flera kända svenska finansnamn ligger bakom dagens bud, förutom EQT och Säki finns även Gustaf Douglas Latour och Melker Schörlings investmentbolag med samma namn med.

Säkerhets- och larmföretaget Securitas Direct bildades 1988 och var en del av Securitaskoncernen. Men förra året knoppades företaget av och börsnoterades.

Utmaningar
Nu vill alltså ESML Intressenter köpa ut företaget från börsen, med motiveringen att de utmaningar som bolaget står inför bäst hanteras med privata ägare.

Bland annat sägs det att det kommer att bli lättare att genomföra nödvändiga investeringar utan krav på kvartalsrapporter, och man nämner nya marknader som en av flera viktiga satsningar.

26 kronor per aktie
Budet som kommer från ESML ligger på 26 kronor per aktie innebär en premie på 25 procent och värderar Securitas Direct till 9,6 miljarder kronor.

Nu har Securitas Directs aktieägare ungefär två månader på sig att ta ställning till budet.

Fredrik Andersson
fredrik.andersson@sr.se