ETER TISDAG 13 NOVEMBER

Olaglig spelautomat sprider sig i Visby
En spelautomat som återförsäljarna säger är laglig börjar sprida sig till restauranger i Visby. Restaurangägarna köper den i tron att den är helt laglig.

Men här ska man se upp. För det är nämligen restaurangägaren och inte företaget bakom spelautomaterna som står ansvarig när polisen kommer på besök.


Partiet.se slåss mot spelmonopolet
Vinstdragetmaskinerna arrangeras av Ulf Linde som är partiledare för partiet.se. Ulf Linde har länge varit emot spelmonopolet och har därför bildat partiet.se, för att skapa sig en plattform för att kunna lyckas bryta upp spelmonopolet. Att partiet.se skulle finnas bara för att göra hans Vinstdragetmaskiner lagliga, tycker han är befängt.


 

Snöoväder på södra och östra Gotland
På de södra delarna av ön har det kommit en hel del snö idag. Nybergs entreprenad är det som står för snöröjningen där. Ann-Louise Almgren, på Nybergs.


 

Politiker vill stoppa alkohol vid representation
Vänsterpartisten Brittis Benzler tycker att Gotlands kommun ska sluta bjuda på alkohol. Politikerna i kommunstyrelsen beslutade under hösten om nya regler för kommunens representation och att lägga mer pengar på representationen, även med alkohol. Brittis Benzler la då fram ett eget förslag om att kommunen helt ska sluta med att bjuda besökare och gäster på vin eller annan alkohol vid middagar och möten.

Brittis Benzlers förslag fick inget stöd när hon tog upp frågan i kommunstyrelsen. Varken socialdemokraterna eller den borgerliga majoriteten vill ta bort alkoholen. Gustaf Hoffstedt är moderat kommunalråd.


 

Kulturpriset 2007 till Lärbro hembygdsförening
Lärbro hembygdsförening får Gotlands kommuns kulturpris i år. Det avslöjade kultur- och fritidsnämndens ordförande Inger Harlevi på plats med hela nämnden i förmiddags i Lärbro. ’