Hockeytränare inför rätta

I Linköpings tingsrätt ställs LHC:s tränare Janne Karlsson idag inför rätta misstänkt för hot mot tjänsteman.

Bakgrunden till det uppmärksammade åtalet är hockeytränarens agerande i samband med att han blev avvisad från en krog i Linköping, sent en natt, tidigare i år.

Det var i slutet av augusti som det så kallade krogbråket blev förstasidesstoff i media.
På lördagskvällen hade Janne Karlsson varit ute och ätit middag ensam.
Han hade druckit en del, men inte så mycket, tyckte han själv, i alla fall inte just då.
Efter middagen gick han vidare för ytterligare någon öl och vad som sedan hände säger han sig själv inte riktigt kunna redogöra för. Möjligen fick han en blackout, har han sagt i polisförhör.

Hotade ordningsvakt till livet
Vid halv tvåtiden blev i alla fall hockeytränaren omhändertagen av polis. Då befann han sig utanför en krog i Linköping.
En krog som han precis blivit avvisad ifrån och orsaken till att polis tillkallats var att han i samband med detta, som det står i åtalet, ska ha tagit en kraftigt tag runt nacken på en av ordningsvakterna och därefter hotat att döda honom.

Hockeyledning stöttar tränaren än så länge
Efteråt var Janne Karlsson mycket ångerfull och i en intervju på måndagen bad han offentligt ordningsvakten om ursäkt. Nu hjälpte inte det. Trots att han erkände och var villig att acceptera ett strafföreläggande valde åklagaren att väcka åtal för hot mot tjänsteman och idag är det alltså dags för rättegång.
Hitills har LHC:s klubbledning valt att stötta sin tränare.
Vad som händer om det blir en fällande dom återstår att se.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se