ETER ONSDAG 14 NOVEMBER

Otillåtna avtal på Gotlandsflyg
Konsumentverket har granskat företag som säljer flygresor för att se om de följer de regler som finns. Av 32 granskade företag visade det sig att 13 bryter mot lagen och bland dem finns Gotlandsflyg.

På webbsidan där man bokar flygresor med Gotlandsflyg står det att företaget inte ansvarar för kostnaden om någon missar ett anslutsningsflyg på grund av att Gotlandsflyg är försenat eller ställer in en flygning.

Så får det inte vara enligt Henrik Hoffmeister, jurist på Konsumentverket.


 

Snö- och trafikkaos försenade frakten till Gotland
Snöovädret i området mellan Stockholm och Nynäshamn gjorde att många missade färjan till Visby på tisdagskvällen.

Trots att Destination Gotland låg kvar med färjan en timme extra, var det många som inte kom med. Av 222 bokade passagerare kom 51 med och bara 6 kom med på de 28 trailerplatserna.

Bengt-Åke Larsson, transportledare på Gotlands bilfrakt, hade 12 trailers med varor som skulle komma till Gotland, men det blev bara en.


 

 

Mässa för bygg- och industrifolket
Ännu håller byggboomen i sig och det är svårt att få tag i hantverkare på Gotland. Men idag har man kunnat träffa en hel del byggfolk eftersom den återkommande bygg och industrimässan hålls just nu. Eters reporter har idag fått pröva bygghjälm och finns på plats.


 


 

Astrid Lindgren-dag på Solbergaskolan
Idag är det 100 år sedan Astrid Lindgren föddes och det uppmärksammas på många platser i landet. På Solbergaskolan ägnade hela dagen åt Astrid Lindgren och Eter var med.


 

Teatern sammanfattar senaste föreställningen
Länsteatern har under hösten gjort en satsning på pjäsen ”Varifrån är vinden”, där man både har haft föreställningar på teatern i Visby och turnerat runt bland bygdegårdarna. I helgen var sista föreställningen och vi ska ta reda på hur det har gått. Vi har träffat teaterchefen Monica Sparby och skådespelaren Lena Bogegård.