Exotisk fruktstrudel med mangocoulis och mörk chokladglass

I Meny vecka 46 2007

Strudel:
250 g torkad frukt, exotisk
4 ark vårrulledeg, kvadratisk
½ dl kokosmjölk
½ dl vispgrädde
2 msk kokosfett el. Smör
ägg till pensling
frityrolja

Fräs den torkade frukten i kokosfettet. Slå på kokosmjölken och grädden. Koka samman och låt frukten suga åt sig vätskan. Låt svalna något innan frukten rullas in i vårrulledegen och limma ihop rullen genom att pensla vispat ägg. Frys in rullarna för senare servering, eller fritera rullarna direkt och servera.

Mangocoulis:
1 mango, mogen
florsocker efter smak

Kärna ur och skala mangon. Skär ner frukten i bitar. Mixa i blender med florsocker till en slät sås.

Arrangera. Värm frityroljan till 180 grader, fritera strudlarna tills de blir gyllenbruna (har de varit frusna kan de behöva en stund i ugnen också). Skär dem i sneda torn. Ställ dem på plan tallrik med mangocoulis runt om. Servera med några klyftor passionsfrukt och en kula god mörk chokladglass.
Vin till: En söt sherry gjord på P X-druvan. Ex; San Emilio från Emilio Lustau