Sacrédeus går emot partiledaren

På onsdagseftermiddagen ska riksdagen behandla regeringsförslaget om ny abortlagstiftning. I en debattartikel i dag tar Lennart Sacrédeus från Mora och sex andra kristdemokratiska riksdagsledamöter avstånd från egna partiledaren Göran Hägglunds förslag om aborträtt för utländska kvinnor i Sverige. Det är en samvetsfråga, anser Lennart Sacrédeus.

Frågan var uppe på kristdemokraternas partistämma i somras. Där fick abortmotståndarna se sig besegrade av stämmans majoritet med partiledaren och socialministern Göran Hägglund i spetsen.

Att förslaget kommer att gå igenom i riksdagen står också klart. Regeringen stöds av socialdemokraterna i denna fråga.

– Jag känner att det här i grund och botten är en samvetsfråga. Abort är att betrakta som att släcka liv och att vidga denna möjlighet för medborgare från all världens länder att komma till vårt land och göra abort och släcka liv. Det kan inte vara Sveriges bidrag till mänskligheten, förklarar Lennart Sacrédeus sitt ställningstagande.

Även om han kommer att gå emot den egna regeringen i frågan ska han inte agera så att regeringens sammanhållning äventyras,  förklarar han.