Gnosjö är ingen förlorarkommun

Gnosjö tror inte på ny statistik om att kommunen är en förlorarkommun.

Nyligen visade statistiska centralbyråns siffror att sysselsättningen kommer minska mest i Gnosjö o några kommuner till i landet.

Men idag presenterade kommunledningen sin budget och kristdemokratiska kommunalrådet Lars-Åke Magnusson tror inte på statistiken, utan pratar om framtidstro och miljoninvesteringar:

Nu bor 9693 invånare i Gnosjö. Som mest har det bott ca 500 personer fler. Efter stor utflyttning under många år så har det vänt och befolkningen ökat med nästan 100 personer hittills i år. Så nu satsas det pengar i budgeten på nytt bostadsområde på Vinkåsen i Gnosjö för tomterna håller på att ta slut. Dessutom satsas på Nissafors skola, detaljplan i Marieholmsbruk, ombyggnad av Töllstorpshallen dvs. badhuset, bättre miljö i Gnosjö centrum och idrottsplan vid Bäckaskolan. Socialnämnden gör ett underskott i år på uppemot 4 miljoner, men det ska bli ordning på ekonomin och även plats för nysatsningar bl a inom psykiatrin och på ombyggnationer är tanken.

Även om den styrande alliansen och opposition är överens om det mesta i budgeten så tycker socialdemokraternas oppositionsråd Inga-Lill Andersson-Hjelm tycker att kommunen borde investera ytterligare 6 miljoner t ex på cykelvägar.

Skatten blir oförändrad i Gnosjö även nästa år, 21kr och 28 öre.