Grästorp har fått ett hemsökt hus

Det har börjat spöka i Grästorp. Sedan en tid har osaliga väsen och mörka krafter flyttat in i den gamla Oskarsskolan och förvandlat småstadsidyllen till ett skräckens näste. Där springer inga elever i korridorerna längre, de har ersatts att kedjerasslande spöken och varelser från andra sidan.

Om ett par veckor slår Spökhuset i Grästorp upp portarna. Det är gamla Oskarskolan som fått nya hyresgäster, berättar Stefan Bodhall som tillsammans med sin familj driver nöjesattraktionen:

- Huset är en gammal skola som är byggd 1912 och har varit skola fram till 2006. Vi köpte huset och fick tillträde i juli förra året, säger han.

Familjen bor själva i huset. Spökhuset håller till på mittenvåningen och längst ner har hembygdsföreningen museum.

Dröm sedan länge
Och idén till attraktionen har Stefan Bodhall burit på länge.

- Att detta skulle inredas som ett spökhus var tanken redan när vi köpte huset, men att ha en egen nöjesattraktion har funnits med mig sedan jag var liten, säger han.

Den kusliga inredningen har delvis köpts in från Tyskland och USA men mycket är också ihopsamlat från alla håll och kanter - gamla kistor, slitna speglar och konstgjord spidellväv.

Underhållande otäckt
De läskiga platser som passeras är bland annat en gammal vind, en bortglömd kyrkogård, en mörk labyrint och så en ödslig hotellkorridor där obehagliga överraskningar väntar.

Men Stefan Bodhall tror ändå att besökare kommer tycka att det hela är roligt:

- Det kanske låter konstigt, men det är ändå ambitionen att man ska gå här ifrån och tycka att det varit en rolig grej.