Jan Karlsson minns inget dödshot

Jan Karlsson hade haft en tuff sommar med besked om sjukdom i familjen och han var dessutom uttröttad efter en resa när han gick ut på krogen en kväll och hamnade i bråk med en vakt.
Det berättade LHC-tränaren själv vid rättegången idag där han stod åtalad för att ha hotat en dörrvakt till livet i somras.

En liten whisky hemma efter en jobbig resa med lite sömn samt tre glas vin, kaffe och en konjak på en restaurang var vad Jan Karlsson druckit under kvällen, berättade han vid rättegången idag. Kvällen slutade med att polisen tog hand om honom utanför en nattklubb inne i centrala Linköping. Själv minns han inte att han varit därinne och blivit nekad servering, berättade han för åklagare Anne-Charlotte Boo.

Enligt åtalet hade Jan Karlsson dödshotat en av vakterna vid nattklubben efter att ha blivit avvisad. Själv sade han idag att han bara hade bett vakten lugna ner sig och att han hade fått en black out och inte minns mycket av slutet på kvällen.

Vid rättegången var Jan Karlsson märkbart illa berörd av hela historien, som han alltså menar kan ha sin orsak i dels att han var uttröttad och dels i beskedet om sjukdom i familjen.

Åklagaren yrkade på böter för hot mot tjänsteman, medan Jan Karlssons advokat pekade på att vakten och hans kollega som vittnade idag, inte beskrev hoten på samma sätt nu som vid de första polisförhören.

Jan Karlsson säger till Sveriges Radio Östergötland att han inte vill ge några kommentarer förrän domen kommer på måndag.