Växjö Lakers besegrade Hammarby

Det blev tillslut en kassaskåpssäker seger för Växjö Lakers när Hammarby besegrades i Johanneshov i Stockholm. Matchen slutade 6-2 (0-2, 2-1, 0-3) och det var en viktig seger för Växjölaget efter tre raka förluster i Hockeyallsvenskan.

Det började bra och Växjö hade 2-0 (Steffen Thoresen + Sebastian Lauritzen) efter den första perioden, men Hammarby kvitterade till 2-2 i mitten av den andra och det fick Växjö att vakna till efter att helt ha tappat spelet.

- Det var kanske det som behövdes, för efter det tycker jag att vi spelade rikigt bra, säger tvåmålsskytten Sebastian Lauritzen.

Robert Rosén gjorde det psykologiskt viktiga 3-2-målet när det återstod cirka en minut av mittenperioden och sen kom Växjö ut som ett helt nytt lag och körde över Hammarby med tre mål i den tredje perioden (Kevin Marsh + Patrik Carlsson + Sebastian Lauritzen).

- Även om det är en bortamatch så är det en måstematch. Jag tycker vi hanterar det bra, men jag är inte nöjd med den andra perioden. Det glädjande idag är att vi gör två powerplay-mål och rycker upp oss och gör en riktigt bra tredjeperiod, säger Växjös Lakers tränare Janne Karlsson.

Efter tre raka förluster med 1-4 kunde Växjö Lakers bärga tre viktiga poäng i kampen om att vara bland de sju bästa lagen när grundserien är avslutad.

- Vi har sagt innan säsongen att vi inte ska förlora två i rad och nu har vi torskat tre. Men nu är vi tillbaka i vinnarspår igen, säger Sebastian Lauritzen.