Bergh bojkottar bergsåkersdomare

Travkusken Robert Bergh får finna sig i att bli avstängd i en månad. Det fastslog travsportens svenska överdomstol på onsdagskvällen.
Han tänker nu bojkotta en av Bergsåker travbanas måldomare. Banans VD, Johan Sundberg hoppas att Bergh ändrar sig.

Robert Bergh stängdes i förra veckan av i 30 dagar efter att ha drivit hästen Citera för hårt i ett lopp på Bergsåker på torsdagskvällen.

Nu tänker Bergh inte köra några lopp på banan så länge en speciell måldomare är ansvarig för loppen. Det gillar inte banans VD Johan Sundberg.

– Jag hoppas att Robert Bergh ändrar sig, säger Johan Sundberg.

– Robert Bergh är en av Bergsåkers stora sportsliga profiler, men vi kan inte låta enskilda aktiva styra tillsättningen av domare.

Straffet på 30 dagar är ovanligt hårt och har skapat debatt i trav-Sverige. Stig H Johansson anser att det är ett för hårt straff och mästertränaren har synpunkter på att Svenska travsportens centralförbund (STC) stängde av Bergh omgående. Avstängningen tvingade bland annat Bergh att hastigt byta kuskar till både V75 och V65.

Bergh överklagade domen, men fick avslag.


– Det var förhör på onsdagskvällen, men jag kände omgående att inte min överklagan skulle leda till någonting, säger en bedrövad Bergh.

– Det har varit några av mina tyngsta dagar. Jag jobbar och sliter, dygnet runt ibland, och känner mig orättvist behandlad.