Fortsatt segersvit för IFK Skövde

I elitserien i handboll för herrar fortsätter IFK Skövde att imponerna. 
Det blev den sjätte matchen i rad utan förlust när laget besegrade Sävehof med 31-28 under onsdagen.
- Det var mycket hjärta idag, en jättestark insats, sa en nöjd Magnus Järlström.

Matchen var i mångt och mycket en jämn historia.  

I första halvlek var Sävehof det något starkare laget, men en stark insats av Skövdes målvakt Johan Sjöstrand gjorde att Sävehof fick dålig utdelning på sina anfall. Försvarsmässigt spelade båda lagen bra, så det var när Skövde fick ordning på anfallsspelet halvvägs in i andra halvlek som laget började rycka ifrån.

– Vi orkade stå upp hela vägen, jag tror att det var det som avgjorde, säger Magnus Järlström. 

Egentligen borde de inte ha gjort det. Skövde gick runt på sju utespelare medan Sävehof använde 12 och därmed kunde vila mer. Magnus Järlström förklarar:  

– För det första springer vi väldigt mycket på våra träningar.  För det andra så tycker jag inte att tempot var så högt i den här matchen. Sävehof spelar ganska långa anfall så man blir stående mycket och kan då hämta ny kraft, hur konstigt det än låter.   

Vad han däremot har svårt att förklara är hur Skövde först kan inleda säsongen med att förlora fem matcher i rad, för att sedan tokvända och spela till sig poäng de följande sex matcherna:

– Jag förstår inte vad vi höll på med i början. Det är väl kanske att vi har hittat tillbaka till självförtroendet och spelet. Vi har alltid vetat att kvalitén finns och vi har inte vikt ner oss utan jobbat på. Det har givit resultat.