Ulricehamn anmäls till DO

Paret som la det högsta budet på den kommunägda före detta förskolan i Tvärred, men ändå inte fick köpa den, kommer att anmäla Ulricehamns kommun till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Den ledande politikern har inga svar på alla frågor som hopar sig.

Carol Quitaz och hennes man, som båda har invandrarbakgrund, fick frågor om sina namn och sin härkomst vid ett möte med kommunens tjänstemän inför det eventuella husköpet.
Paret Quitaz lade det högsta budet, 255 000 kronor, men den centerpartistiskt politikern Månika Sager fick ändå köpa fastän hon bara bjöd 225.000.

Hon och kommunen skrev under ett kontrakt på detta pris. Men efter ett fortfarande oklart händelseförlopp i slutet av sommaren skrev Sager och kommunen ett kontrakt till. Enligt det nya kontrakten skulle hon plötsligt betala mer än paret Quitaz hade bjudit.

Det centerpartistiska kommunalrådet Roland Karlsson säger idag att utvecklingen av fastighetsaffären är olycklig för Ulricehamns del och han ska nu sätta sig in i affären för att se vad det är som har hänt.