Inför EM-kvalet: David Villa ute efter revansch på Sverige

För stjärnanfallaren David Villa handlar lördagens EM-kvalmatch mot Sverige uteslutande om revansch. Den spanska hedern ska återupprättas.

Valencias anfallare Villa tänker då självklart på EM-kvalmatchen förra hösten på Råsunda, där Sverige vann med 2-0.

Även Barcelonas mittfältare Xavi har förlustmatchen på Råsunda i färskt minne. Han säger att Spanien måste rulla bollen snabbt för att ha en chans att vinna.

– Sverige har ett väldigt kompakt lag med flera bra spelare som Zlatan, Ljungberg och Elmander som jag antar inte är med på lördag, säger Xavi.

Förutsättningarna inför lördagens match är speciella. I halvtid kan spelarna nås av beskedet att båda lagen är klara för EM. Då är nämligen matchen Nordirland-Danmark färdigspelad.

Blir det oavgjort i Belfast, då är både Spanien och Sverige vidare till EM. Det räcker med en poäng mot Spanien för att svenska landslaget ska var klart oavsett hur det går i övriga matcher.

Enda risken att missa EM för svensk del är om Sverige kammar noll på de två återstående EM-kvalmatcherna (Spanien borta och Lettland hemma) samtidigt som Nordirland vinner över Danmark och Spanien.

Linn Berglund, Madrid
linn.berglund@sr.se