Omgång 15

Så är vi igång igen efter att lagen haft uppehåll i tio dagar vad det fäller seriespel. Det var säkert välbehövligt för de flesta av lagen, som såg ganska slitna ut de senaste omgångarna.

Jag valde att åka ut till Järfälla, för att se JHC möta laget som i omgång 14 lämnade sista platsen i serien. Arlanda på plats 9 mötte Järfälla på plats 10.

Arlanda vinner en jämn match med 4-3. Topplagen Väsby och Vita Hästen vinner sina matcher. Skå och M/B ser att vara i form efter uppehållet och vinner sina båda bortamatcher.

JÄRFÄLLA – ARLANDA 3 - 4 ( 1-1 2-2 0-1 )
När jag åkte ut till Järfälla hade jag två funderingar. Skulle JHC ha hämtat ny kraft i och med uppehållet på tio dagar? Skulle Arlanda fortsätta att klättra upp i tabellen?

Av första perioden kunde jag inte utläsa något. Det kändes som om lagen fortfarande höll på med uppvärmning och det stod 1-1. I andra sätter JHC full fart och plötsligt står det 3-1. Då var det inget som tydde på att Arlanda skulle kunna komma igen. Fel, laget slutför perioden med full glöd och när perioden är slut står det 3-3.

I sista perioden tycker jag att Arlanda ville mer och lyckas också göra 4-3. De sista tre minuterna gör JHC allt för att få till stånd en kvittering, men lyckas inte.

Järfälla får göra ett nytt försök redan på fredag, då man möter Botkyrka hemma.

Arlanda åker till Norrköping och kan väl knappast göra något åt serietvåan Vita Hästen?

BOTKYRKA – SKÅ    3 - 5 ( 3-0 0-4 0-1 ) 
Undrar hur tankarna gick ute i Tumba ishall i mötet mellan Botkyrka och Skå? När första perioden är slut leder Botkyrka med 3-0 och de borde ha sett bra ut. Så vinner Skå den andra med 4-0 och plötsligt ligger hemmalaget under med 3-4. Den sista perioden är jämnare men Skå gör ytterligare ett mål och vinner således med 5-3.

I och med detta här de båda lagen 21 poäng var och hänger på lagen som kämpar om platserna 3 och 4.

Botkyrka åker till Järfälla på fredag och Skå till Haninge.

VÄSBY – TRÅNGSUND    4 - 3 ( 0-2 3-1 1-0 )
Väsby får en tuff match mot Trångsund. Även i Vilundaparkens Ishall fanns det säkert många tankar bland de 400 som såg matchen och oavsett vilket lag man hejar på. Trångsund kan efter en period gå till paus med ledning med 2-0. Efter två perioder är det lika med ställningen 3-3.

Väsby vinner tredje med 1-0. Laget får tre nya poäng och kan behålla serieledningen med en poäng till godo på tvåan V/H.

Väsby har en ny hemmamatch på fredag när man tar emot Nacka. Trångsund tar emot M/B.

NACKA – MÄLARHÖJDEN/B    4 – 6 ( 2-2 0-3 2-1)
Detta blir kvällen målrikaste match med hela 10 mål. Båda de här lagen är lag som överraskat mig. M/B för att de åter har en placering bland de fyra första. Nacka för att de inte har halkat efter, utan har kontakt med flera av lagen ovanför.

På fredag åker Nacka till Väsby. Det var hårt i mötet förra gången då Väsby vann med 4-3. Kan Nacka ge Väsby en hård match igen?

M/B har en ny bortamatch när man åker till Trångsund.

HANINGE – VITA HÄSTEN                1 – 5 (0-0 0-1 1-4)
Haninge behåller sin placering bland de fyra lagen ovanför strecket även efter omgång 15, trots förlust hemma mot V/H. Haninge hänger med bra i de två första perioderna, men i den tredje kommer V/H igång och gör 4 mål medan Haninge bara gör ett. Det ger 5-1 och V/H fortsätter att jaga Väsby och det skiljer ju bara en poäng.

På fredag tar V/H emot Arlanda och det blir säkert ytterligare 3 säkra poäng eller?

Haninge åker till Trångsund.

Kommande omgångar
På måndag får ni läsa om både omgång 16 och 17. Nedan hur dessa båda omgångar ser ut.

Omgång 16 

  • Järfälla – Botkyrka
  • Vita Hästen – Arlanda
  • Väsby – Nacka
  • Haninge – Skå
  • Trångsund – M/B.

Omgång 17

  • Skå – Järfälla
  • Nacka – Botkyrka
  • Trångsund – Haninge
  • Arlanda – Väsby
  • M/B – Vita Hästen  

TABELLEN EFTER 15 OMGÅNGAR

Väsby38
Vita/Hästen37
M/B23
Haninge22
Botkyrka21
Skå21
Trångsund19
Arlanda16
Nacka16
Järfälla11