Pelare i vägen för TV-kameror på nya bandyarenan

Nu kommer skarp kritik mot den nybyggda bandyarenan på Rocklunda i Västerås. Sportansvariga på både TV4 och på Sveriges Television säger att det inte går att filma i den nya och påkostade inomhus-arenan, och det finns risk för att det inte blir någon TV-bevakning i Västerås.

Problemen uppdagades i söndags då den första elitseriematchen någonsin spelades i nya bandyhallen i Västerås.

-Där vi blev anvisade att ha vår huvudkamera i söndags, där fungerar det inte att få en vettig TV-produktion. Det är ju två stora betongpelare som skymmer de båda målen, säger Fredrik Olofson är nyhetschef på TV4-sporten.

De kan tänka sig att placera huvudkameran på en annan plats.

-För vår del kan vi absolut göra det, om de har förslag på andra ställen som vi kan stå på för att undvika de här två pelarna. Jag förväntar mig att klubben ska kontakta mig så vi kan hitta en lösning.

Jan Andersson, vd på Rocklunda Sport och Event AB förstår problematiken:

- Nu är det ju flera prioriteringar som pågår att färdigställa arenan. Och vi hade ju ingen planerad TV-sändning så därför var väl inte det första prioritet just nu. Men nu när vi vet hur läget är så har fastighetsägaren tagit fram en plan med en lösning för hur det här ska gå till. Det är självklart att det måste funka för både sport och media, vi är väldigt beroende av varandra, säger Jan Andersson.

Han menar att det inte är fråga om en miss i planeringen att pelarna står där de gör.

-Nej, det var noga planerat. Jag tror det var ofantlig fördyring med en helt annan takkonstruktion om de inte hade funnits.  

Det är ännu oklart när en lösning blir klar så att TV-bolagen kan sända från bandyarenan i Västerås.