Timrå chockade serieledarna

I nystarten av elitseriehockeyn igår, efter landslagsuppehållet, vann Timrå mot HV71 på hemmaplan med 3-1.
Timrå chocköppnade matchen och ledde med 3-0 redan efter tio minuters spel och efter det kom Jönköpingslaget aldrig igen.
Timrås Johan Andersson visade vägen genom att göra det första målet.

Toppmötet mellan Timrå och HV gav en försmak av vilka tuffa kamper som väntar när slutspelet drar igång på vårkanten.

Det var kamp i varje moment - och utvisningsbåsen var trångbodda.

Timrå vann prestigekampen med 3-1 - och tar upp jakten på serieledande HV.

Första utvisningen kom redan efter 16 sekunder. Att det var två lag som var överladdade med energi märktes i varje närkamp och det blev också några mindre slagsmålsungar i en kamp där Timrå drabbades av 14 tvåminutersutvisningar och HV av 18.

HV fick en mardrömsstart - först stal Johan Andersson pucken av Pasi Puistola och skickade in 1-0 bakom Stefan Liv, sedan kom ytterligare två snabba baklängesmål inprickade av Petri Kokko och Mika Pyörälä när HV-spelare satt i syndabåset.

Dålig disciplin -Vi blev lite frustrerade efter 0-3 och visade prov på dålig disciplin och drog på oss lite för många utvisningar, konstaterade HV-tränaren Kenta Johansson efter den tunga förlusten i återkomsten till Eon-arena i Timrå där han upplevt ett antal framgångsrika år som Timrå-tränare.

Kenta Johansson fick se sitt lag bli rejält frånåkta från start av ett heltaggat Timrå. -Vi har haft fem spelare bra på landslagsspel och det har varit nyttigt för oss. De har tagit med sig bra fart och energi in i laget, sade Timråtränaren Challe Berglund nöjt.

Räåddande handske

Matchvinnare blev utan tvekan Timråmålvakten Johan Backlund som lade handsken på pucken när den låg och dansade på mållinjen drygt sex minuter in i andra perioden. Efter videogranskning konstaterade domaren Morgan Johansson att det inte var något mål. -Vi saknade ju inte chanser att göra mål, och vi hade verkligen behövt ett reduceringsmål tidigt i matchen för att kunna skaka Timrå, sade Kenta Johansson, som fick vänta ända till 14.20 in i tredje perioden innan Jan Hrdina kunde överlista Timrå-målvakten Johan Backlund. -Jag är otroligt nöjd med vår insats i kväll. Vi fick bra utdelning på våra målchanser i början av matchen och presterade matchen igenom ett riktigt starkt box play. Det var skönt att vinna över serieledarna, konstaterade Challe Berglund.

Timrås seger var en riktig lagseger där målvakten Johan Backlund spelade hur säkert som helst bakom ett robust försvar där backarna effektivt städade upp framför målet.

Timrå hade också de profilstarkaste spelarna i den mycket täta och tuffa drabbningen i de finländska teknisk briljanta spelarna Mika Pyöräla, Timo Pärssinen och slitvargen Johan Andersson.

(TT)