Inget nattdagis i Vetlanda

Det blir troligtvis inget kvälls- och nattdagis i Vetlanda kommun. Trots efterfrågan från både industrier och föräldrar så menar kommunstyrelsen som gått igenom frågan att det både blir för dyrt och krångligt att ordna barnomsorg på nätterna.

-Något dagis är inte aktuellt. Behovet är inte så stort och de barnen är alldeles för spridda ut över kommunen, säger skolchefen i Vetlanda Hans Svensson.

Det var förra året som socialdemokraten Gisela Brumme skrev en motion om barnomsorg på obekväma tider, det efter att, både arbetsförmedling och företagare, enligt henne, slagit larm om att föräldrar hade svårt att få skift och nattjobb eftersom kommunen inte servar med något kvälls eller nattdagis.

Men när kommunstyrelsen nu har gått igenom frågan så menar skolchef Hans Svensson att det i första hand inte är någon kostnadsfråga utan en organisatorisk fråga. Barnen som behöver den typen av barnomsorg bor helt enkelt på för spridda håll i kommunen och dessutom kräver inte lagen att kommunen står för barnomsorg efter klockan sex.

Pernilla Arvidsson

pernilla.arvidsson@sr.se