Misstänkt bomb vid Nils Ericsonterminalen

Polisens bombgrupp är nu på plats för att undersöka det föremål som misstänks vara en bomb, placerad i en stulen bil som skulle forslas bort.

Hela Nils Eriksonsterminalen är nu helt utrymd och stora delar av området runt bussterminalen är avspärrat. All busstrafik till och från terminalen är tills vidare inställd och trafiken kan inte heller passera förbi, vilket har lett till stort trafikkaos i stora delar av centrala Göteborg.

Däremot kan tågen Centralstationen gå.

Den misstänkta bilbomben är den sista i en rad händelser i Göteborgsområdet den senaste veckan.

I måndags sköt okända personer sönder fönsterrutorna till polisstationen i Partille.

Under de tidiga morgontimmarna på tisdagen inkom flera larm till polisen. En bil besköts vid Backa, och vid 5-tiden på morgonen larmade en man att okända personer krupit under hans bil. Ett större säkerhetspådrag inleddes vid bilen som stod parkerad vid ett bostadshus i Västra Frölunda. Polisens bombtekniker kallades till platsen, men hittade inget vid bilen.

Senare under tisdagsmorgonen upptäcktes även att någon tagit sig fram till ett hangar vid Göteborg City Airport i Göteborg och skjutit på fyra av Rikspolisstyrelsens helikoptrar som stod där.

Under natten till onsdagen kom ytterligare ett larm om skottlossning. Då var det en lägenhetsdörr i Angered som besköts.

Enligt polisen pågår det för närvarande en konflikt mellan två rivaliserande kriminella gäng i Göteborg.