Dag två i studentmordsrättegången

Idag fortsatte rättegången mot den 22-årige man som åtalats för mordet på Madelene Mild på ett studentboende i Jönköping den andra september. Bevisningen mot honom är massiv.

Idag förhördes vittnen som sett mannen hoppa från balkongen på fjärde våningen, efter att mordet begåtts, en händelse som mannen själv inte minns.

För att reda ut om den åtalade talar sanning om sin minnesflust förhördes idag en psykolog som är expert på minnesförluster.

Men experten hade inte tillräckligt underlag om den åtalade personen för att själv konstatera om minnesförlusten är äkta eller falsk.

Utifrån sin foskning redogjorde han istället för hur minnet fungerar och hur olika typer av minnesförluster. Det finns dom som beror på en skallskada eller dom som på något sätt är kännslomässigt kopplade berättade han. Åklagaren hävdade under rättegången att det inte fanns något som tyder på en skallskada.

Minnesexperten redogjorde också i rätten idag för vilka tecken som kan tyda på om en person hittar på en minnesförlust.

Det åtalade 22 åringen hävadar att han inte minns delar av det inträffade den andra september när Madelene Mild dödades genom knivhugg och strypning.

Kim Ohlsson

kim.ohlsson@sr.se