PARRANOJJA!!!!!

Mail från fredagen den 16 november, ang. övervakning.

frågan var, Vilken typ av övervakning är mest obehaglig?

klicka vidare för att läsa mailen:

Hej, Den sorts övervakning som lagras en längre tid efter den har gjorts är den läskigaste. Sådan information kan komma i felaktiga händer ger möjligheter att kartlägga personers vanor och liknande. En sådan kartläggning kanske inte är farlig för en vanlig Svensson, det är väl ingen som bryr sig om en vanlig Svensson? Men om du av någon anledning har t.ex skyddad identitet? Eller kanske får skyddad identitet i framtiden? Att informationen lagras medför en risk att den missbrukas på något sätt. Och man hör ju genom media att sådan känslig information missbrukas titt som tätt... tänker främst på poliser och sjuksköterskor som läser folk journaler utan att dom egentligen får eller behöver.

– MO

****************************************************

Hej din gata, Vem säger att skvaller är en dålig sak? Bara för att man låter munnen gå så betyder det ju inte att man säger elaka saker. Att sitta och skvallra om vem som har hittat vem och vart över en kopp kaffe i goda vänners lag är ju en rolig form av övervakning. Problemet med skvaller är inte att det finns, utan att folk ser ner på varandra istället för att glädjas. Skvallra med skratt!

/Martin

**********************************************

Den övervakning jag tycker är mest psykande är helt klart den av mina bilder. Dels när någon kollar bland mina foton i datorn, men framförallt på Facebook! För även om man kan ställa sina privacy settings så att bara vänner får se ens bilder så äger Facebook rättigheterna - och kan sälja mina bilder till en tidning eller sajt precis när de vill! Jag hatar att de inte bara kan se vem jag är, vad jag gör och vem jag umgås med - de kan dessutom göra vad de vill med informationen. Hu. (inga fler foton på den sajten för min del...)

/Anna

************************************************

Hej på er! Den absolut värsta övervakning jag kan komma på är ifall man är omedvetet smygfilmad- dygnet runt..jag har tänkt på det sen jag kollade på den där filmen med Jim Carrey, där han just är omedvetet smygfilmad dygnet runt och alla människor som han tror är vanliga männsikor bara är skådespelare, han syns ju också på Tv som en tv -serie och jag tycker det skulle vara otroligt obehagligt att alla visste allt om en!

hälsningar Maria

**********************************************

Angående tjejen som inte gillade att banken vet vad man gör: Det funkar inte på det viset, varken banken eller kortbolaget vet mer än totalkostnaden och i vilken affär du varit vid ett kortköp. Vad du har köpt är det bara du själv och affären som vet.

Avs::Kevin

***********************************************

Grejen är väl ändå att det inte borde ligga i ”betrakarens” goda vilja att informationen inte hamnar fel.

/kicki

*************************************************

den mest upprörande övervakning är alla dessa kort man får i alla affärer, typ NK kort, åhlens kort, ica kort osv osv. de vet allt vad man köper och vart man handlar. jag har inga såna kort av just den anledningen.

Avs::helen

************************************************

ärligt talat! va e de me folk egentligen? Varför är alla så egocentriska att de tror att ”storebror” ens bryr sig om deras tråkiga liv? Så länge man inte har nåt o dölja så ska man väl bara vara för övervakningskameror överallt? Så att oskyldiga människor slipper att bli överfallna, nerslagna och våldtagna bara för att de råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt.....

hälsningar karlshamn

************************************************

Hon som pratar just nu och är rädd för att alla kan se vad hon har köpt, banken kan se vad hon äter och det, just det hon säger stämmer inte, banken vet inte vad som står på ett kvitto, dom får bara en summa som ska dras från den berörda hamburgerresturangen eller dylikt, de enda som vet vad det står på kvittot är det aktuella stället där man gör sitt köp.

Avs::Johan

************************************************

Problemet som de flesta vägrar erkänna........är att när väl avlyssnings och övervakningssystemen är på plats, då kommer de alltid i några fall också att användas olagligt mot personer. Alltså MOT LAGLYDIGA! Det kan vara en polis som hatar en granne, en person som är illa omtyckt av ett socialkontor etc. Att det är så visar historien. Jag trodde också att övervakning var okej, bara man själv var laglydig. Numer vet jag bättre!

Hälsar Morgan

*************************************************

Jag blir så trött på allt detta snack om att storebror ser dig. Klart han gör, och det är väll inte helt fel att någon har koll på vad som händer? CCTV har ju funkat helt perfekt i england. Har aldrig sett så mycket kamror ngnstans förr, men fan vad säker man känner sig. För den personliga individen kanske CCTV är så bra, men för massan, är det något av det bästa vi har för säkerhet, terroristdåd, stöld, rån, mord, har vi 10kameror i varje gathörn, hur länge tror du dom går fria? om vi kan följa dom konstant och hela tiden. Tror inte det kommer bli som Orwels 1984. Kul syn på livet lixom.

Avs::uFot

************************************************

Hej hej! Jag är i Spanien och lyssnar på er via webradio. Har ingen mobiltelefon så kan inte ringa. Men, jag skulle försöka köpa ett kontantkort här igår och det gick inte för att jag inte hade något id-kort på mig. Dvs det finns en lag här nu som säger att du måste registrea dig för att kunna köpa ett kontantkort. Det känns lite läskigt tycker jag, lite överbevakat skulle jag säga! tack och hej

Avs::Anna

*********************************************

Ang det här med att övervaka så tycker jag att det är värst när arbetsgivaren (som min..) kan, helt lagligt, läsa all min e-post även privat!!!!!

Avs::Jennie

***********************************************